Zaloguj sięRejestracja
Zobacz przepisyDodaj nowy przepis

Nadesłane przepisy

heniutka
- 2010.07.27 00:47
Wyrobic make z drożdżami, woda,olejem i sola,odstawić na pół godziny do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na dużej blasze wysmarowanej tłuszczem,...
anula1910
- 2010.06.05 16:07
Płaty mrożonego ciasta ułożyć obok siebie, przykryć i zostawić na pół godziny. Stolnicę oprószyć mąką. 4 plastry ciasta rozwałkować do podwójnej wielkości i...
Kasia4
- 2010.06.05 21:59
parówki gotujemy, po ugotowaniu każdą z nich nacinamy i w miejsce nacięcia wpychamy 1/2 plasterka sera żółtego. Zapiekamy w kuchence, na grillu lub na patelni...
karb23
- 2010.05.26 23:28
Zabieramy się do roboty:) Ziemniaczki obieramy, przekrajmy wzdłuż na pół, wydrążamy w środku tworząc cudne łupinki, ze środka możemy zrobić frytki lub coś...
agatabor
- 2010.07.09 16:18
1. Ogórka ucinamy na długość nieco większą od parówki, przecinamy wzdłuż na pół i wydrążamy łyżeczką gniazda nasienne 2. Parówki tniemy wzdłuż na pół; ser i...
Kasia
- 2010.05.25 12:24
Sposób przyrządzania: 1. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, po czym zetrzeć na tarce do jarzyn. 2. Cebule obrać i zetrzeć na tarce. 3. Ser żółty zetrzeć na tarce...
Iwusia
- 2010.06.12 23:27
Ciasto francuskie rozkładamy a następnie tniemy na paski o szerokości ok 2-3 cm. Parówki obieramy z owijek i owijamy parówki. Jajko roztrzepujemy a następnie...
anoszka
- 2010.06.30 08:59
Dłuższe parówki pokroić na kawałki o długości 1 cm, boczek na cienkie, a pomidory na grubsze plasterki. Żółty ser pokroić na 1 cm kwadra­ciki. Pojedyncze...
HeloPoli
- 2010.07.20 17:08
Cukinie obrać, wydrążyć nasiona, pokroić w kostkę 1cm na 1 cm, cebule i paprykę również pokroić w kostkę. Na patelnie nalać troszkę oliwy z oliwek, wrzucić...
spryciula77
- 2010.06.05 20:00
Parówki Paryżanki obtoczyć w bułce i płatkach kukurydzianych, piec na złoty kolor na oliwie z oliwek. Ziemniaczki młode pokrojone w kostkę, wymieszane z...